Godt man ikke er gynækolog: Kunder tager gebis ud midt i supermarkedet
"Hallo, det her gebis duer altså ikke!" Tandlæge Svend Ulrich Jensen bliver nogle gange stoppet af kunder i supermarkedet, som vil klage over deres gebis. Foto: Scanpix/Modelfoto
Det er ikke altid nemt at arbejde som tandlæge i samme by, som man bor.

Rigtig mange danskere hader at gå til tandlæge. Derfor kan det også være lidt underligt at arbejde som tandlæge i samme lille by, som man selv bor.

Det fortæller Svend Ulrich Jensen, som bor og arbejder som tandlæge i Hundested, til Lokalavisen.dk.

- Det sker sjældent, men når en klient tager en protese ud i et supermarked og brokker sig - den oplevelse kunne man godt undvære. Godt man ikke er gynækolog i den sammenhæng, siger tandlægen med et glimt i øjet.

Han har haft sin klinik i byen i 32 år, og har flest positive oplevelser. Selvom han netop er fyldt 60 år, har han ikke planer om at gå på pension foreløbig.

Arbejdsløse med dårlige tænder

Svend Ulrich Jensen fortæller, at mange af de mest nedbrudte tandsæt, han har set gennem årene, tilhører mennesker, som er røget ud i langtidsarbejdsløshed og derfor ikke har haft råd til jævnlige besøg ved tandlægen.

Og han kan ikke lide, når unge mennesker er nødt til at få en tandprotese. Det er svært at vænne sig til, fortæller han til Lokalavisen.dk.

Generelt har danskerne dog fået meget flottere og velholdte tænder gennem årene, siger Svend Ulrich Jensen.