Gammel topdommer må stadig blæse i fløjten
I Superligaen bliver der for første gang plads til en "gammel og grå" dommer på 46 år. Foto: Colourbox
Danmarks mest erfarende dommer, Claus Bo Larsen, har som den første fået lov til at dømme i Superligaen efter han er fyldt 45 år.

I den kommende Superliga-sæson er der plads til grå hår i sorte klæder på grønsværen.

Det har Dansk Boldspil Unions elitedommergruppe netop besluttet i en sag, hvor den 46-årige dommer Claus Bo Larsen har fået dispensation, så han stadig må vifte med de røde og gule kort i den bedste række.

Normalt stopper det privilegium ellers, når en superligadommers dåbsattest runder de 45 år, men som den første har Larsen fået lov til fortsætte.

"Lige nu skal vi arbejde til, vi er 65, så det er da helt fair, at man får lov til at fortsætte med at fløjte i Superligaen, efter at man er fyldt 45 år," siger en glad Claus Bo Larsen til DR Sporten.

Topdommeren debuterede i 1994 som 28-årig, og er i dag Danmarks mest erfarne dommer med 302 kampe i landets bedste række. Men det får ham ikke til at køre på rutinen, fastslår han selv:

"Presset er større, når man er ældre, for så vil folk tro, man er perfekt hver gang. Så jeg vil komme under endnu større pres, når jeg nu fortsætter. Jeg vil gerne undgå, at folk siger: Jamen du skulle have stoppet sidste år, nu laver du fejl."

De næstmest erfarne dommere i Superligaen i den kommende sæson er 44-årige Michael Svendsen og 40-årige Emil Laursen, der har dømt henholdsvis 171 og 161 kampe til nu.

Kilde: DR Sporten