HOLD DAMPEN OPPE UNDER JOBJAGTEN

Gå uden for og søg job 37 timer om ugen

Hvis du er arbejdsløs er det vigtigt, at du er åben og går ud i verden, og husk at du får dagpenge eller kontanthjælp for at søge job alle 37 timer om ugen.
Lad dig ikke slå ud af bøvl med A-kasse og lignende
Lad dig ikke slå ud af bøvl med A-kasse og lignende colourbox

Hænger du med hovedet, og føler du, at du har skrevet ansøgninger og udtømt alle muligheder for at få et nyt job?

Nynne Lykke Christensen er chefkonsulent i DJØF. Hun arbejder i forbundets rådgivningscenter med medlemmerne, som mest er jurister, økonomer og andre kontoransatte. 

Her er hendes råd:

1. Skilt med din arbejdsløshed

Næsten alle som søger arbejde skammer sig. Lad være med det. Hvis folk spørger dig “hvad laver du?”, så svar prompte: “Jeg er jobsøgende, fortæl mig hvad du laver.”

Folk elsker, når der er andre som er interesserede i, hvad de laver, og den snak kan også være starten på en jobmulighed for dig.

2. Bøvl med A-kasse

Hvis du har problemer med din A-kasse, skal du ikke bebrejde dig selv. Lad dig ikke slå ud, juridisk bøvl med A-kassen er et problem som rigtig mange oplever.

3. Søg væk hjemmefra

Mange oplever, at de arbejder dårligt fra skrivebordet i soveværelset. Tag derfor på udflugt til biblioteket eller hos dit fagforbund, hvis du har brug for nogle andre lokaler at skrive jobansøgninger i.

4. Ledig men...

Nogle oplever, at vennerne ringer og spørger om man vil passe børn. De tænker: “Hun er jo alligevel derhjemme uden arbejde.” Det skal du være varsom med at sige ja til. Selvfølgelig skal man hjælpe hinanden, men du skal have tid til dit 37-timersjob, som er at være jobsøgende.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.