Fynsk virksomhed solgt for svimlende 1,7 mia.
Logistikrobotterne fra MIR kører rundt i hele Europa samt Tyrkiet og Israel. Foto: Mobile Industrial Robots (pressefoto)
Det fynske robotfirma Mobile Industrial Robots er blevet solgt til det amerikanske firma Teradyne for hele 1,7 milliarder.

Den hastigt voksende robotvirksomhed Mobile Industrial Robots (MIR) er blevet solgt til amerikanske Teradyne for det enorme beløb af 1,7 milliarder. Det skriver Fyens.dk.

Dermed rykker amerikanske Teradyne for alvor ind på det fynske robotmarked. For tre år siden købte firmaet nemlig den største robotvirksomhed i Odense, da de gav 2,3 milliarder for Universal Robots.

Teradyne er kendt for at investere markant i dansk jobvækst, ambitiøs produktudvikling og solid eksport. Derfor glæder salget administrerende direktør i MIR, Thomas Visti, og det vil sikre, at MIR kan fortsætte sin position som førende inden for robotudvikling.

- Det er en stor dag for os: MIR og Teradyne er et perfekt match. Dette opkøb vil gavne både vores slutkunder, vores distributører og vores medarbejdere. Sammen kan vi fremtidssikre og videreudvikle MIR, så vi kan bibeholde vores unikke position på markedet, siger han til Fyens.dk.

Det er kun tre år siden, at MIR leverede sin første mobile robot, og virksomheden har været med til at udvikle markedet for mobile logistikrobotter. I 2017 leverede MIR robotter til den globale mobile robotindustri for 77,5 milliarder kroner.