VORES VALG

Frygt for rød pensionsplan

Et fradragsloft på 100.000 kr. for samtlige pensionsindbetalinger kan få store konsekvenser for op mod 160.000 danskere.
En kommende rød regering vil indføre et fradragsloft på 100.000 kr. på samtlige pensionsindbetalinger, og det kan ramme helt almindelige danskere, frygter blandt andet FOA.
En kommende rød regering vil indføre et fradragsloft på 100.000 kr. på samtlige pensionsindbetalinger, og det kan ramme helt almindelige danskere, frygter blandt andet FOA. Foto: Colourbox.com

Det forestående valg kan få konsekvenser for mange af landets kommende pensionister.

Det skyldes, at en kommende rød regering vil indføre et fradragsloft på samtlige pensionsindbetalinger, skriver Jyllands-Posten.

I dag er loftet på 100.000 kr. ved indbetaling på en ratepension, mens der intet loft er på de såkaldte livrenter. Det vil S og SF lave om, hvilket møder kritik - blandt andet fra fagbevægelsen FOA.

"Den barer, de har lagt på 100.000 kr. måtte godt have været lidt højere, så vi ikke får nogle ganske almindelige danskere med ganske almindelige indkomster til at komme i klemme på et tidspunkt," siger FOA-formand Dennis Kristensen til Newspaq.

Også førende økonomer og pensionsbranchen frygter for den røde bloks pensionsplaner.

"De små selvstændige vil blive meget hårdt ramt, for de har varierende indtægter og betaler kun ind til pension i de år, hvor det går godt i firmaet," siger Kim Valentin, direktør i Finanshuset Fredensborg, til Jyllands-Posten.

Kilde: Jyllands-Posten

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.