Fradrag giver ordreboom i byggeriet
Malere, murere og og andre håndværkere har fået travlt efter indførelsen af den særlige fradragsordning, der giver fradrag på lønudgifter på op til 30.000 kroner årligt for en husstand med to voksne. Foto: Colourbox.dk
Hver femte virksomhed i byggebranchen har sikret sig flere ordrer, efter at det såkaldte håndværkerfradrag trådte i kraft.

Håndværkere har travlt med at renovere huse, efter det fra juni blev muligt for private at trække en stor del af omkostningerne fra i skat.

1. juni trådte det såkaldte håndværkerfradrag i kraft. Og danskerne har allerede taget ordningen til sig.

Hver femte virksomhed i byggebranchen har sikret sig flere ordrer som følge af det nye fradrag, skriver Jyllands-Posten på baggrund af oplysninger fra Dansk Byggeri.

Samtidig giver 60 procent af virksomheder udtryk for, at de forventer flere opgaver i fremtiden takket være BoligJob-ordningen.

"Vi er overraskede over, at man allerede kan se en tydelig effekt rundt omkring i virksomhederne. Det tyder på, at effekten bliver langt større end først antaget. Ordningen er i hvert fald kommet rigtig godt fra start," siger direktør i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen.

Dansk Byggeri forventer, at ordningen allerede i år kan skabe 2.000 ekstra job i byggebranchen.