Forvirring om regioner i Venstres top

Gruppeformanden arrangerer Venstres sommermøde, og han har ikke afskaffelse af regionerne på programmet, selvom flere medier skriver det.
Venstre skal ikke diskutere regioner til deres sommergruppemøde - indtil videre.
Venstre skal ikke diskutere regioner til deres sommergruppemøde - indtil videre. Foto: Carsten Lauridsen / POLFOTO

De fem danske regioner skaber forvirring i Venstretoppen.

I dag skriver flere medier, at regionernes afløser bliver et centralt tema på Venstres sommergruppemøde i næste uge, ifølge kilder i Venstres top. Men Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, har ikke regionerne på programmet, selvom han står for mødet på Bornholm.

"Det er mig som planlægger forløbet af sommergruppemødet, og jeg har ikke planlagt en drøftelse af regionerne på sommergruppemødet, så der er nogle som er meget hurtigt ude med deres egne gæt og vurderinger om, hvad der kommer til at foregår på Bornholm," siger Kristian Jensen til Newspaq og understreger, at partierne bag reformpakken 2020 i foråret dog skal drøfte sundhedsvæsenet i slutningen af august.

Det møde kan godt betyde et farvel til regionerne, men det kan også godt være at regionerne består, oplyser gruppeformanden.

"Vi skal starte med at diskutere, hvordan vi giver patienterne den bedste sundhedsmæssige kvalitet og så se, om det betyder, at vi må afskaffe regionerne. Men nogen har travlt med at vende diskussionen på hovedet, så de vil afskaffe regionerne først," forklarer Kristian Jensen.

Han mener, at regionerne har gjort det udmærket, og henviser til en høj tilfredshed blandt patienterne.

Både Dansk Folkeparti og de konservative er klar til at nedlægge de fem danske regioner, som hovedsageligt står for driften af det danske sygehusvæsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.