Forsker: Nyttejobbere i normale job er ulovligt
Det er i strid med loven, når nyttejobberne tager arbejde fra de fastansatte, fastslår forsker.
Fire ud af ti adspurgte chefer og ansatte på landets jobcentre, mener at de såkaldte "nyttejob" tager opgaver fra dem, som allerede er i arbejde.
Fire ud af ti adspurgte chefer og ansatte på landets jobcentre, mener at de såkaldte "nyttejob" tager opgaver fra dem, som allerede er i arbejde. Arkivfoto: Scanpix

Loven bliver brudt, hver gang en ansat må række værktøj og arbejdsopgaver videre til arbejdsløse i såkaldte nyttejob, skriver Fagbladet 3F.

Alligevel er det præcis, hvad der sker i kommunerne ifølge de personer, som til daglig står for at sætte skub i de arbejdsløse.

I en evaluering til Beskæftigelsesministeriet siger fire for hver ti adspurgte chefer og ansatte på landets jobcentre, at de såkaldte "nyttejob" i større eller mindre grad stjæler opgaver fra dem, som allerede er i arbejde.

- Det er et klart lovbrud, når nyttejobberne tager arbejde fra de fastansatte, siger Mogens Ove Madsen, arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet.

Beskæftigelsesminister ændrer ikke reglerne

Opgaverne for nyttejob skal ligge "udover det normerede niveau," hvis loven skal overholdes, forklarer Mogens Ove Madsen. 

Også arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet sagde i går til DR Nordjylland, at det er ulovligt, når nyttejobbere tage job fra fastansatte. 

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) afviser at ændre på ordningen,

- Nej, der er ikke noget, jeg vil tage action på, siger beskæftigelsesministeren til Fagbladet 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.