Forsker: Det handler om, at Villy ikke tør

Den danske udenrigsminister forsvarer mangel på politisk mod med hjemmelavede regler.
Pia Kjærsgaard og Søren Pind har lovet at troppe op til Tibets premierminister Lobsang Sangay besøg i Danmark på fredag, når nu udenrigsminister Søvndal ikke tør.
Pia Kjærsgaard og Søren Pind har lovet at troppe op til Tibets premierminister Lobsang Sangay besøg i Danmark på fredag, når nu udenrigsminister Søvndal ikke tør. Foto: Facebook

Det er noget vrøvl, at Villy Søvndal ikke kan mødes med en leder af et mindretal, som udenrigsministeren ellers hævdede tidligere i dag. Sådan lyder forklaringen fra professor i statskundskab ved Dansk Institut for Internationale Studier, Hans Mouritzen.

"Villy Søvndal behøver slet ikke bruge det argument. Det handler blot om, at han ikke vil krænke Kina, og det andet har intet med sagen at gøre," forklarer Hans Mouritzen.

Villy Søvndal har afvist at mødes med Tibets nyvalgte premierminister på fredag med forklaringen, at en minister ikke kan mødes med en leder af et mindretal. Men den forklaring holder ikke.

"Spørgsmålet om, hvorvidt man kan eller ikke kan mødes med nogen, er jo blot et spørgsmål om diplomatisk etikette. Her er der ikke tale om nogen regler, og Villy Søvndal indrømmer samtidig, at det er et politisk valg, så han kunne sådan set godt have undgået at henvise til den etikette. Det handler jo om, at han ikke tør rent politisk," slår Hans Mouritzen fast.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.