Forsker: Absurd at lave plan før valget
LO's formand Harald Børstig kan med god samvittighed sige, at fagbevægelsen ikke har en færdig plan for at finde 15 milliarder ved at arbejde mere. Foto: Joachim Adrian / POLFOTO
Det er urealistisk at forestille sig, at fagbevægelsen skulle have en færdig plan for, hvordan den vil finde 15 milliarder, siger forsker.

"Absurditet" og "helt urealistisk".

Arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet, Flemming Ibsen, kommer nu fagbevægelsen til undsætning.

Det er kun naturligt, at der ikke ligger en detaljeret plan for, hvordan fagbevægelsen vil skaffe 15 milliarder kroner til S og SF ved at få danskerne til at arbejde mere.

"Jeg har svært ved at se, hvordan man kan have en plan, når man ikke har gennemført trepartsforhandlingerne endnu. Det vil være en adsurditet at planlægge noget i detaljer, når man ikke engang har en rød regering ved magten. Så er det jo spild af tid," siger Flemming Ibsen.

LO's formand Harald Børsting er i dag på banen med en udmelding om, at fagbevægelsen ikke har en klar køreplan for, hvordan den vil finde 15 milliarder ved at arbejde mere.

Den udmelding forstår Flemming Ibsen godt.

"De enkelte forbund er langt fra enige. Derfor kan Harald Børsting også med god samvittighed sige, at der er ikke en plan forstået som, at fagbevægelsen i LO's top har vedtaget, hvad det er, de vil satse på i en trepartsforhandling," siger han.

Den spinkle plan, der trods alt ligger, kan sammenfattes i korthed: Man er enige om, at der skal gennemføres trepartsforhandlinger, hvis regeringsmagten skifter, man er enig i nogle af temaerne bl.a. arbejdstid, og man er enig i, at målet er at finde 15 milliarder kroner.

"Men så er der ikke mere," siger Flemming Ibsen.