Forfærdeligt stenkast på motorvej: Her er fortilfældene
Politiet leder efter to drenge, der lørdag smed sten mod bil på Fyn. Sag fra januar er uopklaret.
Om natten 20. februar 2008 blev et kærestepar fra Aarhus udsat for stenkast. På den Fynske Motorvej ved Nyborg fik de en stor sten kastet ned på deres bil fra en motorvejsbro.
Om natten 20. februar 2008 blev et kærestepar fra Aarhus udsat for stenkast. På den Fynske Motorvej ved Nyborg fik de en stor sten kastet ned på deres bil fra en motorvejsbro.
Foto: Jeppe Michael Jensen/Scanpix/arkiv

Dødsulykken tidligt søndag morgen på Den Fynske Motorvej, hvor en bil med en familie blev ramt af en betonklods er blot en af flere sager om stenkast mod bilister på motorvejen de senere år.

Betonklodsen søndag morgen kostede en person livet, mens en anden er alvorligt såret.

Familie slap med skrækken

I januar i år blev en bil med en familie på fire ramt af en 30 kilo tung betonflise.

Den blev ifølge Fyns Politi kastet fra samme bro ved Langesøvej. Moderen fik en hovedskade, mens børnene og faderen slap uden skrammer.

Som flere andre sager om stenkast mod biler er denne sag uopklaret.

Drenge eftersøges for stenkast

Så sent som i går, lørdag 20. august, fik en bilist på ringvejen ved Seden i det nordøstlige Odense kastet en næve-stor sten på sin bil.

Stenen blev kastet fra en gangbro og bilisten så to drenge stå på gangbroen. De kastede to store sten, hvoraf den ene ramte bilen.

Politiet leder nu efter to drenge i 12 til 15 års alderen.

Flere stenkast på Fyn

Om natten 20. februar 2008 blev et kærestepar fra Aarhus udsat for stenkast. På Den Fynske Motorvej ved Nyborg fik de en stor sten kastet ned på deres bil fra en motorvejsbro.

Stenen lavede et stort hul under forruden (se billedet), mens kæresteparret slap med forskrækkelsen.

I 2009 smadrede en sten forruden på en bil, som kørte på motorvejen i det sydøstlige Odense. Den kvindelige fører slap uskadt, skriver Ritzau.

Seks måneder tidligere var der en lignende episode i Odense, hvor en 17-årig dreng på passagersædet fik beskadiget milten, da bilen blev ramt af en sten.

To kilo beton mod betjente

I 2011 undgik to betjente alvorlige skader, da deres patruljevogn blev ramt af en cirka to kilo tung betonsten, som blev kastet ned fra en gangbro i Brabrand ved Aarhus.

Forruden blev knust, og den ene betjent blev ramt i benet. Samme sted blev en patruljevogn få måneder tidligere ramt af en større knækflise.

Flise på 7,2 kilo

Tunge betonstykker blev en nat i 2003 kastet mod trafikanter på Sydmotorvejen ved Lellinge vest for Køge.

Den ene betonflise knuste forruden på en bil, hvor en passager fik snitsår. En anden bil blev ramt på taget af en betonflise på 7,2 kilo. Bilen fik store skader.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.