Forbrydelsen skal fange danskerne
Over tyve afsnit og tyve dage, skal DR s store dramasatsning Forbrydelsen løfte arven efter Ørnen og Nikolaj & Julie

En pige myrdes i København. Igennem tyve dage følger man sporet og konsekvensen af Forbrydelsen , som vicekriminalkommissær Sarah Lund spillet af Sofie Gråbøl skal forsøge at opklare med sin makker spillet af Søren Malling.
Sideløbende følger man den myrdede piges familie med Ann Eleonora Jørgensen og Bjarne Henriksen i rollerne som de chokramte forældre, samt nedtællingen til overborgmestervalget i København, hvor Lars Mikkelsen spiller rollen som topkandidat.

Efterforskningsarbejdet, det politiske spil og familiens krise vikles ind i hinanden, og på samme måde som spændingsserien 24 timer foregår Forbrydelsen over en afgrænset tidsperiode, nemlig tyve dage. Men ellers er der stor forskel, siger producent Piv Bernth:
» 24 timer er et eventyr, og Jack Bauer er en aktionhelt. Det er vores politifolk ikke, og det er heller ikke nogen højteknologisk serie. Det er ikke kun et spørgsmål om at finde en gerningsmand, men også at undersøge i dybden, hvad der sker med en familie, der bliver ramt af sådan en tragedie.«

Forbrydelsen er Søren Sveistrups ide, og ellers er det holdet bag Nikolaj & Julie , som står bag produktionen af DR s nye store søndagssatsning.
Lige nu er man i gang med at klippe afsnit 11, men det er stadig ikke besluttet, hvem morderen er, og hvordan serien ender:
»Vi ved, hvem de potentielle mordere er, men ellers lader vi det stå hen i det uvisse. På den måde kommer skuespillerne heller ikke til at spille der går morderen ,« siger Piv Bernth.

Hvordan får man serien til at hænge sammen, når man ikke kender morderen?

»Der er nogen, det ikke kan være, og nogen det godt kan være, og så lægger vi hele tiden spor ud, sådan at når man genser serien på DVD, så vil det hele hænge sammen. Men det er et stort puslespil.«

Første afsnit sendes søndag den 7. januar kl.20