VORES VALG Forældre raser: Børn stemte dørklokker for V
Venstrekandidat på Frederiksberg Jan E. Jørgensen fik ungerne fra den lokale håndboldklub på gaden og støtte sin valgkampagne. Foto: PR-foto
Flere forældre er sure efter, at medlemmer i en københavnsk håndboldklub blev sat til uddele pjecer for venstrekandidat Jan E. Jørgensen.

Forældre til børn og unge i den københavnske håndboldklub FIF er fortørnede over, at klubbens medlemmer er blevet sat til at dele Venstre-propaganda ud. Det skriver Poitiken.dk.

"Principielt har jeg ikke noget problem med, at en politiker støtter det lokale foreningsarbejde. Men når det handler om at tage del i en valgkamp, synes jeg ikke man skal blande tingene sammen," siger en af forældrene Benjamin Weber til Politiken.dk.

Det er normalt i mange foreninger at dele telefonbøger eller reklamer ud for at samle penge ind, men Benjamin Weber mener, at det er noget andet med valgmateriale.

Jan E. Jørgensen, som er rådmand i Frederiksberg Kommune og forsøger at komme i Folketinget ved torsdagens valg, har svært ved at se, at han har gjort noget galt ved at betale håndboldklubben for at dele valgmateriale ud.

"Tanken var sådan set bare, at vi hellere ville støtte det frivillige foreningsarbejde, ved at betale klubben for at dele valgmaterialet ud, end at betale et eller andet firma for at dele det ud," siger han til netavisen.

Formanden for FIF håndbold Winnie Dahl erkender, at det set i bakspejlet var en uklog beslutning at sætte de unge til at uddele valgmateriale.

"Jeg har fået en del mails fra forældre, der er blevet ret fortørnede over, at deres børn skal dele politisk materiale ud. Det kan jeg godt forstå, og det har heller ikke været meningen, at nogen skulle tvinges til det," siger hun til Politiken.dk.

Kilde: Politiken