Forældre på Fyn: Skoleleder må væk

To forældre til børn på Strandmølleskolen i Assens står nu frem og kræver skolelederens afgang.

Det sker på baggrund af en hændelse 17. december, hvor skolens leder under en morgensamling afklædte to drenge, fordi de imod skolens regler ikke havde nissehuer på.

Forældrene har søndag sendt et brev til skolelederen, hvori de opfordrer ham til at trække sig.

- Når man har gjort noget, som i det omfang er forkert, så må man trække sig. Det er ikke ønsket, men nødvendigt. Hvis han har en solid dømmekraft, så bør han kunne se, at det her ikke går, siger Lise Thorsen, som også har meldt sagen til politiet, til DR Fyn.

Hun bakkes op af Ingrid Olsen, som var med til julearrangementet 17. december. Hun forstår ikke, at skolelederen kun har modtaget en skriftlig advarsel efter hændelsen.

- Jeg står uforstående over for, at lederen er fortsat, og at han eventuelt kan fortsætte. Jeg har nok stolet på, at processen ville føre til en konsekvens for så alvorlig en fejl. Det er så ikke sket, siger Ingrid Olsen.

På spørgsmålet om, hvorfor hun eller andre forældre ikke reagerede den morgen i december, svarer Ingrid Olsen:

- Det skete forholdsvis hurtigt, og jeg troede for hvert trin, at det ikke ville komme til at ske. Jeg blev totalt overrasket, da de to børn endte med at stå afklædt. Jeg nåede ikke at reagere, og det var forkert.

Hvis ikke skolelederen stopper, vil forældrene overveje at tage deres børn ud af skolen. Men de afviser begge, at de burde have trukket deres børn ud på grund af utilfredshed med lederen.

- Børnene har jo ikke gjort noget forkert. Det er de voksne, som må tage konsekvensen af det, der er sket. Hvis man flytter børnene, så betaler de prisen for, at de voksne har klokket i det, siger Ingrid Olsen.

Lise Thorsen er enig:

- Det er altid de voksne, som har ansvaret. Børn er som udgangspunkt uskyldige.

Ud over politiet er Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen under Undervisningsministeriet også gået ind i sagen.

Der er også forældre, som fortsat bakker op om skolelederen på Strandmølleskolen. DR Fyn har søndag modtaget omkring 100 mails, hvor forældrene argumenterer for, at DR Fyn skal undlade at fortælle mere om sagen.

Ifølge forældrene, som bakker op om skolelederen, skader sagen børnene på skolen. Derudover mener forældrene, at alle nu bør overlade sagen til politiet og styrelsen.

Hverken skolelederen eller skolens bestyrelse har ønsket at kommentere opfordringen fra de to forældre overfor DR Fyn.