Fodboldfans raser over transporttvang
Tidligere uroligheder har fået politi og klubberne til at indskærpe transportmulighederne for udeholdets , i dette tilfælde FCK, fans. Foto: Dresling, Jens / POLFOTO
Når FCK fans tvinges til at lade sig transportere til dagens kamp mod Brøndby, er det de få der sætter dagsordenen for resten, mener fans.

Brøndby skal i dag forsøge at få første sejt over FCK siden den 31. august 2008.

Men optakten til kampen har drejet sig om noget helt andet. FCK tilhængere kan nemlig ikke købe billetter i løssalg, men er tvunget til at købe en pakkeløsning, hvor også transport til Brøndby er arrangeret fra Parken.

Og det kan næstformanden for danske fodboldfans, Helle Fahlgren, ikke bruge til noget.

"Fodboldfans skal have fri bevægelighed ligesom alle mulige andre i det danske land," siger hun til Newspaq og fortsætter.

"Vi synes det er bedst, at folk selv bestemmer deres transport til kampene. Det her rammer de helt almindelige fans. Der er rigtig mange af dem, der kører i egen bil og tager langt for at støtte deres hold. Danske fodboldfans har deres ret til at tage til stadion, som de har lyst til," siger hun.

Ved at tvinge alle til at lade sig transportere, lader mig det voldelige fåtal bestemme over det fredelige flertal, siger hun.

"I medierne bliver det fremlagt, som om alle der går til fodbold er nogle værre karle, men det er jo kun de færreste. Alle os andre, der heldigvis er flertallet, kan ikke se, hvorfor vi skal straffes for noget, vi ikke har været med til," siger hun.