Flere Hizbollah-folk dræbt i israelsk angreb i Syrien
Hizbollahs leder, Hassan Nasrallah, har advaret om, at Israel risikerer gengældelsesangreb for, at israelske kampfly har bombet mål i Syrien. Søndag blev fem Hizbollah-folk dræbt. Arkivfoto. Foto: Hussein Malla, AP/AP
Fem medlemmer af den libanesiske Hizbollah-bevægelse meldes dræbt under et israelsk luftangreb i Syrien.

Fem Hizbollah-medlemmer meldes dræbt under et israelsk luftangreb mod en syrisk landsby nær Golan-højderne, bekræfter den libanesiske bevægelses egen tv-kanal, al-Manar.

- En gruppe Hizbollah-mujahediner blev martyrer under et zionistisk raketangreb i Quneitra. Deres navne bliver offentliggjort senere, lyder en besked, der blev vist på skærmen på al-Manar.

Tidligere søndag bekræftede en israelsk sikkerhedskilde over for nyhedsbureauet AFP, at en israelsk helikopter søndag foretog et luftangreb nær landsbyen Quneitra mod "terrorister", der angiveligt planlagde et angreb mod Israel.

En anden israelsk militærkilde bekræfter over for nyhedssitet Ynet, at angrebet har fundet sted, men hærens officielle talsmænd afviser at kommentere oplysningerne.

Blandt de dræbte var en søn af den højtstående Hizbollah-leder Imad Moughniyah, som blev dræbt i 2008, oplyser kilder tæt på Hizbollah til Reuters. De to kilder siger, at sønnens, Jihad Moughniyahs, bil blev ramt af de israelske raketter.

Hans far, Imad Moughniyah, var længe på USA's liste over mest eftersøgte personer på grund af sin rolle i angreb mod Israel og vestlige mål. Han blev dræbt ved et attentat i den syriske hovedstad, Damaskus, i 2008.

Quneitra ligger nær den våbenhvile-grænse, der adskiller den syrisk kontrollerede del af Golanhøjderne fra den israelsk besatte del.

Angrebet kommer tre dage efter, at Hizbollahs leder, Hassan Nasrallah, truede Israel med gengældelse for de israelske angreb mod mål i Syrien.

Den shiamuslimske bevægelse er nært allieret med Syriens præsident, Bashar al-Assad, og kæmper sammen med syriske regeringssoldater mod oprørsgrupper i Syrien.

Israel har flere gange rettet angreb mod mål i Syrien i løbet af de knap fire år, krigen har varet. Målene har først og fremmest været raketter og andre våben, som Israel frygter vil ende i hænderne på ærkefjenden Hizbollah.

/ritzau/AFP