Flere fødevarejob - i udlandet

Lavere omkostninger får fødevarevirksomhederne til at udvide mere udlandet end i Danmark.
39 procent af de adspurgte virksomheder forventer på lang sigt at øge antallet af medarbejdere i andre lande - i Danmark er det tilsvarende tal 23 procent.
39 procent af de adspurgte virksomheder forventer på lang sigt at øge antallet af medarbejdere i andre lande - i Danmark er det tilsvarende tal 23 procent. Foto: Danish Crown

Danske slagterier, mejerier og andre fødevarevirksomheder har større planer udenfor landets grænser end indenfor.

Det skriver Berlingske på baggrund af en rundspørge, som interesseorganisationen Landbrug og Fødevarer har gennemført blandt 160 medlemsvirksomheder, der tilsammen beskæftiger omkring 145.000 lønmodtagere.

39 procent af de adspurgte virksomheder forventer på lang sigt at øge antallet af medarbejdere i andre lande - i Danmark er det tilsvarende tal 23 procent.

Og når det kommer til investeringer er udlandet også mest interessant for virksomhederne. 55 procent forventer stigende investeringer i de udenlandske aktiviteter - 13 procent forventer en negativ udvikling.

Virksomhederne forventer dog også investeringer i Danmark - 29 procent regner med at øge deres investeringer, mens 15 procent forventer en nedgang i investeringerne.

Undersøgelsen viser, at det er de høje danske omkostninger, lovgivningen og mangel på godkendelser fra myndigheden, der får virksomhederne til at søge mod udlandet.

Virksomhederne er dog mindre bekymrede end før på en række områder. Det gælder utilstrækkelig kapacitet, mangel på penge og lån, samt mangel på arbejdskraft, viser Landbrug og Fødevarers undersøgelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.