Flere bliver sygeplejerske
Landets professionshøjskoler optager fem procent flere sygeplejersker i år. Foto: Colourbox.com
Optaget på sygeplejerskeuddannelsen er steget med fem procent. Nu vil Dansk Sygeplejeråd have flere penge til uddannelsen.

Historier om stigende arbejdsløshed og ekstra travlhed på hospitalsgangene skræmmer ikke de unge fra at blive sygeplejerske.

I år starter 3.239 nye sygeplejestuderende starter uddannelsen. Det er en stigning på fem procent i forhold til sidste år.

Dansk Sygeplejeråds (DSR) næstformand kalder det "rigtigt positivt", at de unge har gåpåmod.

"Vi ved, at mange af landets sygeplejersker har mulighed for at forlade arbejdsmarkedet de næste ti år. Derfor er det vigtigt, at vi forsat får uddannet nye sygeplejersker. Og derfor skal vi tage i mod de nye sygeplejestuderende med kyshånd," siger Dorte Steenberg til Dansk Sygeplejeråds hjemmeside.

Men det store optag nødvendiggør, at uddannelsen, der består af en teoretisk del på landets professionshøjskoler og en praktisk del i sundhedsvæsenet, får en økonomisk indsprøjtning, mener hun.

Formanden for de Sygeplejestuderendes Landssammenslutning (SLS), Niklas Kline Lange, er helt enig:

"Vi ved, at skolerne er pressede på økonomien, og at ressourcerne på klinikstederne i sundhedsvæsnet er enormt skrabede. I SLS får vi flere og flere henvendelser fra frustrerede studerende, der fortæller om stressede klinikvejledere på hospitalerne og om et massivt arbejdspres i klinikperioden, hvor der ikke er overskud til at imødekomme den enkelte studerendes læringsbehov," fortæller Niklas Kline Lange til DSR's hjemmeside.