Flere ældre klager over fyreseddel

Antallet af sager om uberettigede fyringer af ældre tredobler på et år. Finanskrisen rammer de ældste på arbejdspladsen.
De ældre brokker sig i stigende grad, når de får en fyreseddel.
De ældre brokker sig i stigende grad, når de får en fyreseddel. Foto: Colourbox

Når de ældste på arbejdspladsen får en fyreseddel, er der flere der vælger at råbe op og klage.

Det viser antallet af sager ved Ligebehandlingsnævnet om uberettigede fyringer af ældre. På bare et år er der kommet tre gange så mange sager, skriver Politiken.

"Vi ser flere og flere af den slags sager, og jeg tror, det hænger sammen med, at flere bliver fyret, når det er krisetider, og at arbejdsgiverne måske har en tilbøjelighed til at fyre blandt de ældre medarbejdere," siger specialkonsulent ved Ligebehandlingsnævnet, Susanne Fischer til Politiken.

Nævnet har behandlet 32 sager færdigt i år, og de ældre får medhold i 23 af klagerne. Derfor har arbejdsgivere måtte punge mellem 25.000 og 550.000 kroner ud for diskrimineringen.

"Der er helt sikkert et mørketal, og jeg vil egentlig tro, at vores sager tyder på et temmelig stort problem, hvor arbejdsgivere fyrer på grund af alder, men giver andre grunde til medarbejderen," siger specialkonsulenten til avisen.

Arbejdsgiverne mener, at antallet af klager stiger, fordi flere bliver fyret generelt.

"Så er det klart, at der også bliver flere sager, fordi flere har interesse i at klage. Vi mener ikke, det danske arbejdsmarked diskriminerer ældre, tværtimod er vi et af de lande, hvor der er flest ældre medarbejdere i job," siger underdirektør Steen Müntzberg hos Dansk Arbejdsgiverforening til Politiken.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg er glad for at flere ældre nu klager over en fyreseddel.

Kilde: Politiken

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.