Finansloven gør op med fattigdomsydelser

Regeringen vil gøre op med starthjælpen, introduktionsydelsen og kontanthjælpsloftet. Venstre kritiserer finanslovsforslaget.
Regeringen fremlægger torsdag et finanslovsforslag, som vil gøre op med fattigdomsydelserne.
Regeringen fremlægger torsdag et finanslovsforslag, som vil gøre op med fattigdomsydelserne. Foto: Lars Krabbe / POLFOTO

Regeringen afskaffer de såkaldte fattigdomsydelser. Både starthjælp, introduktionsydelse og kontanthjælpsloftet forsvinder, skriver Politiken.

Det fremgår af det finanslovsforslag, som regeringen fremlægger torsdag. Også reglen om, at to ægtefæller på kontanthjælp begge skal arbejde mindst 225 timer årligt for at fastholde kontanthjælpen, droppes. Forslaget vil koste statskassen 340 millioner kroner om året.

SF's formand Villy Søvndal siger, at det er et opgør med et tiår, hvor man troede, at fattigdom er vejen til arbejde.

Fattigdomsydelserne blev introduceret som en måde at skabe incitament blandt arbejdsløse til at arbejde. Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg, kritiserer forslaget for at formindske forskellen på en indtægt og understøttelse og dermed fjerne motivationen for at arbejde. Men det afviser Villy Søvndal blankt.

Det er den Hjortske tese, at hvis man tvinger folk langt nok ned i fattigdom, vil de tage et job. Men det at gøre folk fattigere bringer dem ikke tættere på arbejdsmarkedet," siger han til Politiken.

Kilde: Politiken

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.