VORES VALG

Finans-bibel frygter Thornings bankstraf

Det indflydelsesrige avis Financial Times frygter, at Helle Thorning-Schmidts i øvrigt velbegrundede krav til bankerne vil give bagslag.
Det kan være et farligt spil, hvis Helle Thorning-Schmidt strammer skruen over for de danske banker, der holder landet som gidsel.
Det kan være et farligt spil, hvis Helle Thorning-Schmidt strammer skruen over for de danske banker, der holder landet som gidsel. Foto: Colourbox

Der holdes øje med med danske valg rundt omkring i Europa.

Den dominerende avis for økonomer og finansfolk, Financial Times, udtrykker i en leder bekymring for, hvad der vil ske, når Helle Thorning indtager statsministeriet, hvilket alt tyder på.

Blandt andet på grund af nye virksomhedsskatter og på grund af et socialdemokratisk ønske om at opdele bankerne, så de risikofyldte investeringsafdelinger bliver skilt fra den almindelige bankvirksomhed.

"Dertil vil de danske banker, som har modtaget meget hjælp fra regeringen under finanskrisen, også blive bedt om at "give tilbage til samfundet", en sætning med ukendte finansielle konsekvenser," skriver avisen.

For hvis bankerne rammes for hårdt, kan det blive svært for dem at låne penge i udlandet, advarer de.

"Hvis fru Thorning-Schmidt vinder magten, vil befolkningen forvente, at hun serverer en gang længe ventet retfærdighed til bankerne. Men det vil være uklogt for enhver ny regering at true den flok långivere, der er engageret i landet," skriver de i lederen.

"At forstyrre de institutioner, der stadig holder Danmark som gidsel, er et farligt spil," afslutter Financial Times.

Kilde: Financial Times

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.