Anders fik stjålet sin handicapbil: Nu beder han om hjælp i sagen
Anders Hoffmeyer Hanssen er spastisk lammet og meget afhængig af sin handicapbil. Derfor håber han meget på, at der er nogen, der kan give politiet information om, hvor bilen er. Foto: Privatfoto
Den spastisk lammede Anders Hoffmeyer Hanssen fik mandag stjålet sin handicapbil, og nu tror han, at den er på vej til udlandet.

Anders Hoffmeyer Hanssen fra Esbjerg er spastisk lammet og afhængig af sin handicapbil, hvis han ikke skal være bundet til sit hjem konstant. Men mandag blev bilen stjålet, og Anders Hoffmeyer Hanssen formoder, at den er på vej til udlandet. Det skriver TV Syd.

- Jeg har et lille håb om, at der er nogen, der spotter den på vej hjem fra ferie syd for grænsen. For helt ærligt så tror jeg, at den er på vej til udlandet, siger Anders Hoffmeyer Hanssen til TV Syd.

Til Avisen.dk fortæller Anders Hoffmeyer Hanssen, at politiet torsdag fik indleveret en rygsæk, der havde ligget i bilen, som var blevet fundet i en å i Aabenraa. 

- Det er ikke så meget, at bilen er stjålet, men at jeg er blevet så låst, som aldrig har været før, siger Anders Hoffmeyer Hanssen til Avisen.dk.

Den spastisk lammede mands storebror, Søren Hoffmeyer Hanssen, har delt et opslag på Facebook, hvor han efterlyser bilen med håbet om, at den kan blive fundet.

Opslaget er i skrivende stund blevet delt mere end 9.000 gange.

Store begrænsninger

Anders Hoffmeyer Hanssen er fuldstændig afhængig af bilen for at kunne bevæge sig rundt. Esbjerg Kommune har tilbudt ham kørsel rundt i nærområdet, men det er ikke helt nok.

- Det begrænser mig, fordi alt jeg plejer at bruge min bil til er trådt ud af kraft. Det er jo alt det, som andre ikke tænker over. Den frihed, jeg har med bilen, kan jeg ikke sætte en værdi på, siger Anders Hoffmeyer Hanssen.

Anders Hoffmeyer Hanssen nyder blandt andet at tage ud at se fodboldkampe og dyrke kørestolsfodbold. Men de ting ligger for langt væk til, at han kan komme til dem, indtil han får en ny handicapbil.

Lange udsigter til ny bil

Og det at få en ny handicapbil er en svær og lang proces. Ifølge Anders Hoffmeyer Hanssen  kan han ikke engang være sikker på at få en ny bil i 2018.

- Det bliver et meget langt år. Jeg er tvunget til at lægge mit liv meget kraftigt om, siger han.

Tyveriet af bilen er meldt til politiet, som dog har valgt at henlægge sagen, da man ikke vurderer, at bilen kan findes.