Festdagen er nær: Sådan skal royal dåb foregå
Det svenske kongehus gør klar til fest, når lille prins Alexander skal døbes i september.
Prinsesse Sofia og prins Carl Philips lille søn skal døbes den 9. september.
Prinsesse Sofia og prins Carl Philips lille søn skal døbes den 9. september. Foto: Maja Suslin/AP

Datoen for den næste store royale festdag i det svenske kongehus har længe været fastlagt, men nu er der kommet flere detaljer på bordet om den kommende prinsedåb.

Den 9. september skal lille prins Alexander døbes i Drottningholms slottskyrka i Stockholm, og det er ærkebiskop Antje Jackelén, der skal duppe vand på hovedet af den royale purk. Dåbsvandet er hentet fra en kilde i Öland, oplyser det svenske kongehus på sin hjemmeside.

Efter dåben har de stolte forældre, prinsesse Sofia og prins Carl Philip, sammen med resten af den svenske kongefamilie inviteret gæster til en reception, som efterfølges af en privat frokost.

Det royale par har inviteret gæster fra nær og fjern, og til frokosten vil man kunne finde den nærmeste kongefamilie, udenlandske kongehuse og repræsentanter for den svenske riksdagen og regeringen.

Parret har ikke været ude og investere dyre domme i nye klæder til den lille pris, der får navnet Alexander Erik Hubertus Bertil. Han skal nemlig bære den samme dåbskjole som prinsesse Estelle, prins Oscar, prinsesse Leonore og prins Nicolas.

Dåbskjolen er gået i arv i familien, og den blev første gang båret i 1906 af prins Gustav Adolf.

Prins Alexander kom til verden 19. april i år. Det var 14 måneder, efter at hans forældre, prins Carl Philip og prinsesse Sofia, giftede sig med hinanden ved et storslået bryllup.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.