Gravid prinsesse fortsætter sit royale arbejde
Prins Carl Philip og prinsesse Sofia giftede sig i juni 2015. Siden blev de forældre til sønnen, prins Alexander, og nu venter de sig igen en lille ny. Foto: Nesvold, Jon Olav/AFP
Prinsesse Sofia venter sit andet barn til september, og hun fortsætter arbejdet hele sommeren.

Babybulen vokser og vokser på den svenske prinsesse Sofia, der venter sit andet barn til september.

Den kommende familieforøgelse har ikke fået prinsessen til at drosle helt ned på sine royale forpligtelser, og det ser heller ikke ud til, at hun har tænkt sig at gå på barsel fra de royale møder og begivenheder lige foreløbig.

Det skriver avisen Svensk Damtidning, der har set nærmere på det svenske kongehus' kalender.

Den 32-årige prinsesse skal deltage i flere arrangementer i både maj, juni og juli, mens hendes sidste begivenhed i kalenderen lige nu er den 2. august.

Det svenske kongehus annoncerede prinsesse Sofias graviditet på kongehusets officielle Instagram-profil i marts.

- Vi er glade for at annoncere, at vi venter et barn, en søskende til prins Alexander. Vi ser frem til at tage imod et nyt lille medlem til vores familie, sagde prins Carl Philip og prinsesse Sofia ifølge opslaget.

Dengang tilføjede hoffet også i erklæringen, at prinsessen ville fortsætte med at passe sine royale pligter i løbet af foråret og sommeren.

I forbindelse med prinsessens deltagelse i et af de seneste arrangementer, forsikrede hun, at alt var i den skønneste orden inden fødslen af barnet.

- Det er selvfølgelig fantastisk. Vi ser frem til det, og jeg har det godt, lød det fra den vordende andengangsmor, da hun deltog i World Anti-Bullying Forum 2017 i Solna nord for Stockholm tidligere i maj.

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip giftede sig ved et storslået bryllup den 13. juni 2015 i Slotskirken i Stockholm.

Den 38-årige prins og den 32-årige prinsesse har i forvejen sønnen prins Alexander, der fejrede sin første fødselsdag den 19. april.

Familiens nyeste medlem vil indtage pladsen som nummer seks i arvefølgen til den svenske trone.

/ritzau/FOKUS