Fem unge danskere sigtes for terrorforsøg

De fem unge blev anholdt med benzindunke ved Politiskolen i april. Nu sigtes de efter terrorparagraffen.
Fem unge brandstiftere er nu blev sigtet efter straffelovens § 114. De er i Københavns Byret i dag.
Fem unge brandstiftere er nu blev sigtet efter straffelovens § 114. De er i Københavns Byret i dag. Foto: Per Johansen

Først var de sigtet for brandstiftelse, nu er de også sigtet for forsøg på terror.

Fem unge danskere blev i dag kl. 10 fremstillet i Københavns Byret med krav om at få forlænget deres varetægtsfængslinger.

Sigtelserne imod dem her udvidet fra "kvalificeret brandstiftelse" til nu også at omfatte straffelovens § 114, terrorparagraffen.

Politiet vil kræve dørene lukkede, så der forventes ikke nyt i sagen før torsdag eftermiddag, når dommeren har taget stilling til sigtelserne.

"Der vil blive begæret lukkede døre af hensyn til sagens opklaring, og derfor kan jeg ikke komme med yderligere oplysninger," oplyser politiadvokat Dorit Borgaard fra Københavns Politi.

Sagen kom frem i offentligheden, da fire unge mænd blev anholdt foran Politiskolen i Brøndby natten til d. 26. april i år.

Her havde de unge medbragt dunke med benzin og nødblus.

Ved anholdelsen i april blev de fire også sigtet for en tidligere ildspåsættelse, der skal have foregået tilbage i januar, hvor der blev fundet en fakkel og fire dunke med benzin ved Nordea på Christianshavn.

Sidenhen er endnu en ung mand blevet anholdt for at have sat ild til Politiets Datacentral i Hvidovre. Et forhold der også går tilbage til januar i år.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.