Smag:
JJJJJJ
Håndtering:
JJJJJJ
Mæthedsgrad:
JJJJJJ
Pris:
JJJJJJ
Af en eller anden årsag er danskerne gennem de senere år blevet vilde med at indtage rå fisk indhyllet i tang og ris. Faktisk så vilde, at de kører de rå fisk i hovedet både til frokost og til aften. I den anledning er der efterhånden åbnet en lang række spisesteder i København, hvor det er muligt at erhverve sig en frokostplatte med et mindre eller større udvalg af delikatesserne. Så derfor skal denne frokostform naturligvis testes i lighed med hotdog, pizzaslice, rullekebab, og hvad man nu ellers kan gribe i forbifarten.
Fortræffelig te-drik
go:sushi på Frederiksborgvej 84 i København NV serverer testmenuen ? en stor frokost til en sulten mand. Den store frokostmenu, som dagligt serveres mellem 11.30 og 15.00, er ikke en helt billig løsning, hvis man er sulten. 2 laks, 2 tun, 2 reje, 2 stk. california maki og 2 stk. spicy tun maki, står der på menukortet. Pris: 115 kroner.
Til at drukne fisken og slukke tørsten testes en Green Tea with Ginseng and Honey , som ifølge restaurantens ejer, Line Christiansen, er det helt store hit for tiden. Oversat til dansk betyder det grøn te med ginseng og honning, og hun har fuldstændig ret ? den smager fortræffeligt. Den kunne sagtens gå hen og blive en fast følgesvend, som det jo f.eks. er tilfældet med hotdoggen og congobajeren (Cocio chokolademælk, red.).
Men 25 kroner er måske lige i overkanten. Der er en congobajer eller en kold cola altså stadig en langt billigere løsning. Til gengæld er grøn the sådan cirka 10 gange sundere og bidrager heller ikke til en udvidelse af fodboldvommen.
Nem at håndtere
Den lille, sorte plastbakke, hvor sushien er anrettet, er nem at håndtere. Det er nemt at komme til, og hvis man ikke magter at fægte med de medfølgende spisepinde, er pølserne på den ledige hånd et lige så velegnet redskab. Hvor en hotdog f.eks. har det med at smatte ud i hånden, lige inden man når til pølseknuden i den anden ende, er sushi et nemmere og langt mere griserifrit måltid. En serviet skulle kun blive nødvendig, hvis man ønsker at slutte efter i mundvigene.
Til gengæld skal det siges rent ud: Rå fisk smager ikke af en skid. Det gør risene heller ikke. Laksen minder om et stykke hud, der er dyppet i en smule salt. Og det er så det. Hvis der ikke medfulgte en lille, grøn klump wasabi , som man kan dyppe sagerne i, ville det være som at spise en hotdog uden ketchup, sennep og remoulade.
Men man skal være varsom med det grønne, der passende kunne kaldes grøn drages ild , da det er stærkere end noget andet.
Tilbage er der kun at vurdere mæthedsgraden. I forhold til hotdoggen slipper man med sushien for efterfølgende løgbøvser, hvilket må være et stort plus i forhold til de kollegaer, der dagligt befinder sig i ens nærhed efter frokosttid. Man bliver o.k. mæt, og ikke på den tunge og vulgære måde, som det ellers ofte er tilfældet med fastfood. Det ville være i overkanten at sige, at kroppen strutter af sundhed efter en omgang sushi, men det mætter på en let måde.