Fantomsvømmer går til angreb på kritikere
16-årige Ye Shiwen mener, at dopingmistankerne mod hende skyldes fordomme mod kinesiske svømmere.

Den kinesiske svømmer Ye Shiwen er gået til modangreb på de kritikere, der har luftet slet skjulte antydninger om doping efter kineserens sensationelle verdensrekord i 400 meter medley ved OL i London.

Med en imponerende præstation skar den blot 16-årige svømmer mere end et sekund af verdensrekorden, og det har fået svømmetrænere og eksperter til at spekulere i, om Ye Shiwens tider bliver opnået ved hjælp af andet end knofedt og talent.

Men hovedpersonen selv mener, at mistankerne skyldes fordomme mod kineserne, fordi kinesiske svømmere tidligere har været centrum for dopingskandaler.

- Hvis det var en svømmer fra andre lande, der opnåede disse resultater, ville man sige, det var et mirakel. Beskyldningerne påvirker mig ikke, siger Ye Shiwen ifølge det kinesiske nyhedsmedie Xinhua.

Det er navnlig faldet mange for brystet, at Shiwen på de sidste 50 meter svømmede hurtigere, end den mandlige superstjerne Ryan Lochte gjorde på den tilsvarende distance, da han vandt mændenes 400 meter medley.

Men den sammenligning holder ikke, mener den kinesiske teenager.

- Hvordan kan jeg sammenlignes med Lochte? Hans tid på 400 meter medley var mere end 20 sekunder hurtigere end min, og han slappede af mod slutningen af sit løb. Selv måtte jeg gøre mit bedre, fordi jeg kom bagfra, forklarer Ye Shiwen.

Ud over guldtriumfen på 400 meter medley vandt hun også på den halve distance. Her "nøjedes" hun dog med at slå den olympiske rekord.

/ritzau/