Falktoft: Vild med asiatiske modebloggere
Peter Falktoft kigger ikke kun på modehusenes næste kollektioner på runwayen, når Copenhagen Fashion Week løber af stablen. Hans øjne fanges også af noget helt andet. Foto: Polfoto/free
Ud over at tage til designervennernes modeshows har Peter Falktoft også en sidehobby til modeugen på grund af nogle helt særlige gæster.

Vi kender ham som den altid fashionable Monte Carlo-vært med hang til hudløs ærlighed. Og sandheden er også i centrum, da tv-værten Peter Falktoft onsdag dukker op til Copenhagen Fashion Weeks åbningsshow med skandinaviske Tonsure.

- Jeg har en personlig lille sidehobby, når der er modeuge, og det er at kigge på de asiatiske modebloggere. Dem kan du altså ikke følge med, siger Peter Falktoft til Ritzau Fokus.

Selv er han på dagen klædt forholdsvist anonymt på i grå og sort, og har på forhånd opgivet at vinde våbenkapløbet om, hvem der kan se mest ekstravagant ud til modeugen, forklarer han.

Peter Falktoft tager nemlig denne uge lige så afslappet som alle andre uger, til forskel fra modebloggerne, der flyver ind fra Shanghai, Tokyo og Beijing.

- Der er neutralt tøj, unisextøj, og så er der det tøj, bloggere fra Asien har på. Det ligner, de har røvet rekvisitter fra Star Wars. Det ser virkelig vidunderligt ud, så det nyder jeg, siger Peter Falktoft.

Selv om en futuristisk påklædning fascinerer Falktoft, søger han dog hellere inspiration hos eksempelvis Asger Juel Larsen og Han Kjøbenhavn, som afholder nogle af de shows, han gæster ved denne københavnske modeuge.

Og han nævner selv, at han "helt nepotistisk" også kun skal til shows med designere, han kender privat, og som har skabt det tøj, der hænger hjemme i skabet på Frederiksberg.

Mens han selv sørger for at have en både flot og behagelig påklædning - også til modeugen - går for eksempel Monte Carlo-kollegaen Esben Bjerre i en helt anden retning, påpeger han.

- Esben møder op til modeuge i jakkesæt med alle knapperne knappet, men jeg er lidt mere afslappet med det. Jeg tager kun et jakkesæt på, når venner og bekendte skal giftes eller begraves. Ellers er det bare endnu en tirsdag eller onsdag, eller hvad det nu er i dag, siger Peter Falktoft.

Med stil og komfort som omdrejningspunkt har den 30-årige aarhusianer også trukket et selvvalgt dogme ned over sin garderobe. Selvfølgelig ejer han utallige sneakers fra alle verdenshjørner, men tøjet skal helst være designet herhjemme.

- Jeg prøver så vidt muligt kun at gå i dansk tøj. Det er mit bidrag til bruttonationalproduktet i stedet for at gå i udenlandsk design, siger Peter Falktoft med et lille grin.

/ritzau/FOKUS