Falder i svime over Refns nye brag

Anmelderne står i kø for at klappe filminstruktør Nicolas Winding Refn på skulderen. Hans nye film Drive får nu dansk præmiere.
Der er delte meninger om Nicolas Winding Refns person. Men hans nye film, som nu kommer i danske biografer, får kæmperos fra alle sider.
Der er delte meninger om Nicolas Winding Refns person. Men hans nye film, som nu kommer i danske biografer, får kæmperos fra alle sider. Foto: AP Photo/Michel Spingler / POLFOTO

Det kom bag på mange, da den selvsmagende filminstruktør Nicolas Winding Refn i foråret scorede titlen bedste instruktør i Cannes.

Skal man tage de friske anmeldelser af hans nye film Drive for gode varer, så er han nu definitivt inde i varmen igen. En samling enige anmeldere fra B.T., Ekstra Bladet, Politiken, Berlingske, Jyllands-Posten og DR giver næsten alle deres topkarakterer til filmen.

Instruktøren har de sidste ti år kæmpet med både dårlig personlig økonomi, modvind i offentligheden og blandede anmeldelser.

Anmelderne har nu allesammen røde kinder af glæde:

"Drive er ekstremt velspillet, velkomponeret, intens og uforudsigelig," skriver Ekstra Bladets anmelder.

Ordene toppes kun af Jyllands-Postens anmelder Nanna Frank Rasmussen:

"Drive er en uovertruffen original film, der må slå benene væk under enhver, der har været kritisk indstillet over for Winding Refns, ofte selverklærede, genialitet som filmskaber."

I filmen, som nu får dansk præmiere, spiller den canadiske skuespiller Ryan Gosling en chauffør uden navn. 'Driver' arbejder som stuntmand i Hollywood om dagen og kører flugtbiler til og fra røverier om natten.

Carey Mulligan, som spillede ung skolepige i Lone Scherfigs 'An Education' er Goslings nabo, Irene. De to indleder et forhold til hinanden, men pludselig bliver hendes mand løsladt fra fængslet før tid.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.