Falder i svime over Refns nye brag
Der er delte meninger om Nicolas Winding Refns person. Men hans nye film, som nu kommer i danske biografer, får kæmperos fra alle sider. Foto: AP Photo/Michel Spingler / POLFOTO
Anmelderne står i kø for at klappe filminstruktør Nicolas Winding Refn på skulderen. Hans nye film Drive får nu dansk præmiere.

Det kom bag på mange, da den selvsmagende filminstruktør Nicolas Winding Refn i foråret scorede titlen bedste instruktør i Cannes.

Skal man tage de friske anmeldelser af hans nye film Drive for gode varer, så er han nu definitivt inde i varmen igen. En samling enige anmeldere fra B.T., Ekstra Bladet, Politiken, Berlingske, Jyllands-Posten og DR giver næsten alle deres topkarakterer til filmen.

Instruktøren har de sidste ti år kæmpet med både dårlig personlig økonomi, modvind i offentligheden og blandede anmeldelser.

Anmelderne har nu allesammen røde kinder af glæde:

"Drive er ekstremt velspillet, velkomponeret, intens og uforudsigelig," skriver Ekstra Bladets anmelder.

Ordene toppes kun af Jyllands-Postens anmelder Nanna Frank Rasmussen:

"Drive er en uovertruffen original film, der må slå benene væk under enhver, der har været kritisk indstillet over for Winding Refns, ofte selverklærede, genialitet som filmskaber."

I filmen, som nu får dansk præmiere, spiller den canadiske skuespiller Ryan Gosling en chauffør uden navn. 'Driver' arbejder som stuntmand i Hollywood om dagen og kører flugtbiler til og fra røverier om natten.

Carey Mulligan, som spillede ung skolepige i Lone Scherfigs 'An Education' er Goslings nabo, Irene. De to indleder et forhold til hinanden, men pludselig bliver hendes mand løsladt fra fængslet før tid.