Fagforening lodret uenig med DSB
DSB og FO Metal er ikke enige i ret meget i disse dage. I morgen mødes parterne igen. Foto: René Strandbygaard, DSB
Ifølge DSB så har ledelsen ikke brudt nogen aftaler. Det er de strejkendes fagforening, FO Metal, ikke enig i.

DSB og de strejkende medlemmer kan ikke enes om ret meget i disse dage.

En strid om pensionsindbetaling af resultatløn har mandag og tirsdag holdt 900 medarbejdere fra at arbejde.

DSB's konstituerede direktør Jacob Kjær kalder arbejdsnedlæggelsen for overenskomststridig. Han siger desuden, at "DSB's ledelse har ikke brudt aftaler". Men det er landsformand for FO Metal, Flemming Rasmussen, ikke enig i.

"Jeg kan ikke være enig med Jacob Kjær," siger Jørgen Rasmussen til Newspaq og fortsætter:

"Vores overenskomstforhold er blevet forringet, og det, mener jeg, er brud på aftaler," siger han.

Flemming Rasmussen medgiver dog, at det ikke er et brud på en aftale, der kan indbringes for arbejdsretten, men uddyber:

"Vi har haft en overenskomst via DSB First, DSB S-tog og DSB-helgoland, men den har DSB opsagt. Så har vi fået en overenskomst, der er ringere end den, vi havde i forvejen. Jeg ved ikke, om det er brud på en aftale, eller om det er en gennemtvunget forringelse af vore forhold. Det er et spørgsmål om temperament, og jeg har et andet temperament, end han har, i fortolkningen af det spørgsmål," siger Flemming Rasmussen.

DSB, Flemming Rasmussen, og tillidsmændene skal mødes onsdag, hvor en løsning skal drøftes. Han ved dog ikke, om det betyder, at arbejdet vil være optaget igen fra onsdag.

"I dag opfordrede jeg dem til at genoptage arbejdet, men det gjorde de altså ikke. Om det har ændret sig i morgen, ved jeg ikke," slutter Flemming Rasmussen.