Fagboss revser finanslov: Jagten på de udsatte grupper er begyndt
"Finansloven er et veritabelt anslag mod selve det danske velfærdssamfund," skriver 3F-formand Per Christensen i et debatindlæg. Foto: Per Christensen/Scanpix
Med finansloven er jagten på pensionisterne, den enlige mor og udsatte grupper begyndt, mener 3F-formand Per Christensen.

De udsatte grupper i det danske samfund kan godt begynde at se sig over skulderen.

De er nemlig jaget vildt efter vedtagelsen af finansloven. Det mener formand for 3F Per Christensen, der i et debatindlæg i Politiken kalder den for "den mest skæve finanslov i mands minde."

- Med denne finanslov er jagten på pensionisterne, den enlige mor og udsatte grupper begyndt, skriver Per Christensen blandt andet.

Han mener, at finansloven er et skridt på vejen væk fra det danske velfærdssamfund hen i mod en mere liberal model. Og det er blandt andet de skærpede krav for at kunne modtage boligydelse, kontanthjælp og integrationsydelse et godt eksempel på.

Og ifølge 3F-formanden er signalet dermed klart, da det er ydelser, han ikke mener, at man kan leve for.

- Det offentlige holder ikke længere hånden under dem, der falder igennem. Man må klare sig selv, lyder det fra Per Christensen, der mener, at det rækker videre end det:

- Man sænker ydelserne for at skabe pres på lønningerne. Jo lavere ydelser, jo lavere minimumsløn på arbejdsmarkedet, skriver Per Christensen i sit indlæg i Politiken.

Han frygter, at det vil føre til tilstande, der minder om dem syd for grænsen, hvor millioner af mennesker lever som ’working poor’, der må jonglere med op til tre-fire forskellige job for at få mad på bordet.