Færre i ghettoer er på offentlig forsørgelse
Bevæbnede unge i Mjølnerparken gør, at politiet stadig holder skarpt øje med stedet. Foto: Jens Dresling/POLFOTO / POLFOTO
Nye tal fra Københavns Kommune viser, at relativt færre i ghettoer er på offentlig forsørgelse.

Der bliver færre personer på overførselsindkomst i Københavns ghettoer.

Ifølge nye tal fra Københavns Kommune er andelen af ghetto-beboere, der er på overførselsindkomst, faldet med seks procentpoint siden 2007. For hele byen er tallet kun faldet ét procentpoint. Det skriver Berlingske.

Teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) glæder sig over tallene.

"Der er sket den positive udvikling, vi havde håbet på. Jeg er glad for, man på bundlinjen nu kan se, at fleksibel udlejning virker. Flere i beskæftigelse er flyttet ind i områderne," siger Ayfer Baykal til Berlingske.

Siden januar 2007 er borgere, der har arbejde, er under uddannelse eller er fraskilte kommet først i køen til boliger i ghettoer. Det har skulle sikre en mere blandet beboersammensætning, og det er den indsats, der alder til at have virket.

I Mjølnerparken i Københavns Nordvest-kvarter er faldet på hele 10,4 procentpoint. Men der er stadig problemer, siger Steffen Boel Jørgensen, der er forretningsfører for Lejerbo, som administrerer Mjølnerparken.

"Det skyldes kort og godt lov og orden eller rettere mangel på samme. Vi har nogle tunge drenge med automatiske skydevåben, som har en afgørende negativ betydning for området og får de ressourcestærke til at flytte hurtigt væk igen," siger han til Berlingske.

Kilde: Berlingske