Facebook: Hack os, og vi betaler 200.000

Den sociale netservice udlover nu kæmpebeløb til sikkerhedseksperter og hobby-hackere, der vil finde fejl i systemet.
Nu kan du tjene tusinder, hvis du har forstand på IT-sikkerhed. Facebook bortlover kæmpedusører til folk, som vil prøve kræfter med deres netservice.
Nu kan du tjene tusinder, hvis du har forstand på IT-sikkerhed. Facebook bortlover kæmpedusører til folk, som vil prøve kræfter med deres netservice. Foto: Colourbox

Lykkedes det dig at bryde ind i vores systemer, kan du vinde 70.000 dollars. Bare fortæl os, hvordan du gjorde det.

Sådan lyder opfordringen nu fra Facebook, som med en noget alternativ metode forsøger at forbedre deres populære tjeneste.

Facebook startede for tre uger siden initiativet og har indtil videre betalt 'findeløn' på mellem 500 og 7.000 dollar per fejl.

"Vi har allerede betalt en enkeltperson seks dusører af hver 7.000 dollar for nogle virkelig interessante oplysninger," skriver Facebooks sikkerhedschef Joe Sullivan på en af firmaets blogs. Det svarer til over 200.000 kroner.

Selvom Facebook har mange sikkerhedsfolk ansat, kan det være en stor fordel at gøre brug af tjenestens 750 millioner brugere.

Foreningen The Electronic Frontier Foundation, som har internetsikkerhed som sin mærkesag er vilde med Facebooks tilgang til problemet.

"Vi håber, at der er flere, som vil gøre som Facebook. Jo mere gennemsigtige virksomheder er omkring, hvordan de tackler deres sikkerhedsproblemer, og jo mere de opfordrer deres brugere til selv at deltage i løsninger, jo klogere vil de blive på, hvilke problemer der er allervigtigst," siger foreningens formand John Buckman.

Kilde: CNN Money

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.