Et minuts stilhed i Parken i morgen
Spillerne fra FC København og Standard Liège vil bære sørgebind og holdet et minuts stilhed før torsdagen møde i Parken. Foto: BUBANDT, MARTIN / POLFOTO
Torsdagen kamp i Europa League står i skyggen af katastrofen i Liège. Derfor gør FC København alt for at vise ofrene respekt.

Der er hændelser i livet, der er så store, så uforståelige og så forfærdelige, at alt andet bliver til bagateller.

Sådan en hændelse indtraf i den belgiske by Liège tirsdag, da en 33-årig mand gik amok med granater og skydevåben og slog seks uskyldige mennesker ihjel.

Derfor vil katastrofen også blive markeret ved torsdagens Europa League-kamp mellem danske FC København og belgiske Standard Liège, fortæller pressechef i FC København Charles Maskelyne.

"Vi vil bære et sort bind om armen, men ud over sørgebind vil vi også holde et minuts stilhed inden kampen. Vi har gjort det klart over for vores belgiske modstandere, at vi er med på alt, hvad de ønsker, og UEFA har godkendt markeringen," siger Maskelyne til Newspaq.

Kampen er reelt uden betydning, da Standard Liège har spillet sig videre i Europa League, mens FCK er ude.

Ved andre katastrofer, eksempelvis sommerens massakre i Norge, har danske fodboldklubber også vist ofrene og deres efterladte den sidste respekt før kampene.

Gerningsmanden dræbte sig selv efter massakren, hvor 123 mennesker blev såret.