Erhvervsliv: Lav akut boligaftale

Statsministeren skal lave en aftale for boligpakken med et flertal i Folketinget nu, lyder den direkte opfordring fra erhvervslivet.
Usikkerhed på boligområdet får erhvervslivet til at kræve en politisk aftale i valgkampen.
Usikkerhed på boligområdet får erhvervslivet til at kræve en politisk aftale i valgkampen. Foto: Colourbox

Lav en aftale for boligmarkedet nu.

Sådan lyder den kraftige opfordring til Lars Løkke Rasmussen (V) fra flere erhvervsorganisationer.

Det skriver Jyllands-Posten.

"Det gør ondt værre, når man venter med at vedtage boligpakken. Derfor ville det være godt for boligmarkedet, hvis aftalen kom i stand nu," siger Karsten Beltoft, direktør for Realkreditforeningen, til Jyllands-Posten.

Samme toner lyder fra Håndværksrådet og Dansk Erhverv. Begge frygter usikkerheden, som får køberne til at holde igen, så markedet går fra "dybfrossent til stendødt", som ejendomsmæglerne formulerede det fredag. Derfor ønsker begge organisationer en aftale hurtigst muligt.

Både S-SF og regeringen har lagt boligplaner på bordet. Men selvom Helle Thorning-Schmidt (S) og Margrethe Vestager (R) har opfordret statsministeren til at finde et fælles kompromis, så nægter Lars Løkke at indgå en aftale.

Han mener ikke, at bolighandlen går i stå på grund af valgkampen.

"Boligpakken stopper ikke noget. De, der forhandler bolig i øjeblikket, handler på kendte vilkår. Når vi kommer igennem med vores pakke efter et valg, får de en bonus," siger Lars Løkke til Jyllands-Posten.

Kilde: Jyllands-Posten

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.