Erhvervsliv: Drop fedtskat og multimedieskat
Der er større behov for at afskaffe multimedieskatten end for at indføre nye vækstpakker, lyder det fra Dansk Erhverv. Foto: Colourbox
Dansk Erhverv appellerer til politikerne: Drop vækstpakker og afskaf istedet fedtskat og multimedieskat.

Dansk økonomi er i bedring, og der er ikke behov for vækstpakker eller boligpakker i øjeblikket.

Det fastslår nationalbankdirektør Nils Bernstein, og i Dansk Erhverv er man enig.

"Vi er på linje med nationalbankdirektøren. Det vigtigste lige nu er at ride stormen af, få gennemført genopretningspakken, og så ellers gå i gang med det lange seje reformpres," siger analysechef Geert Laier Christensen til Newspaq.

Dansk Erhverv, der repræsenterer 20.000 virksomheder, mener, at politikernes vigtigste opgave er at skabe ro og sikkerhed - både på boligmarkedet og i erhvervslivet.

"Det er et problem, at man ikke ved, hvad man har at regne med, og det er i sig selv en vigtig faktor for at få tingene igang igen," siger Geert Laier Christensen.

Hvis politikerne endelig skal blande sig, skal de skrotte fedtskat og multimedieskat snarere end at lancere vækstpakker, mener Dansk Erhverv.

"Udskyd fedtskatten, der jo er en direkte prisforhøjelse af de varer, som vi som forbrugere går ud og køber. Og afskaf multimedieskatten, der er en voldsom byrde for medarbejdere og forhindrer brugen af teknologi," siger Geert Laier Christensen.

Endelig kunne man ændre den såkaldte BoligJobordning fra at være et fradrag, som man får over skattebilletten, til at være et direkte tilskud til håndværkerlønninger.

"Det er et problem, at man ved et fradrag først får pengene relativt sent i lommen. Det vil have en meget større effekt, hvis det var et tilskud," siger Geert Laier Christensen.

Dansk Erhverv advarer mod vækstpakker, fordi man så ikke har mere tørt krudt at skyde med, hvis gældskrisen i Europa forværres.

"Det betyder, at vi ikke kan gøre det i fremtiden, og vi risikerer at måtte hive pengene ud igen," siger Geert Laier Christensen.