Enhedslisten håber pligtsnak er gas
Når vi betaler en høj skat, er det rimeligt at kræve et ordentligt serviceniveau, siger Enhedslisten. Foto: Colourbox
Socialministeren vil gøre op med danskernes samfundspligter, men støttepartiet ønsker ikke handling bag ministerens ord.

"Man må håbe, at de ord ministeren kommer med bare er ord."

Sådan lyder det fra regeringens støtteparti på dagen, hvor socialminister Karen Hækkerup (S) vil gøre op med danskernes syn på samfundet som et "tagselvbord".

"Jeg kan slet ikke genkende det billede, som hun tegner. Jeg synes, der er mere behov for at sætte fokus på de arbejdsløses rettigheder og ikke deres pligter. Pligterne er de arbejdsløse meget opmærksomme på, og politikerne har haft fokus på dem de sidste ti år," siger Johanne Schmidt Nielsen, politisk ordfører i Enhedslisten, til Newspaq.

Meldingen kommer efter en heftig debat om en arbejdsløs, som Özlem Cekic (SF) brugte som eksempel, der viste sig at have 5.000 kroner om måneden, når alt var betalt.

Enhedslisten mener ikke, at de arbejdsløse kan klandres for deres rettigheder,

"Uanset hvor meget man generer de arbejdsløse, så opstår der ikke nye arbejdspladser, derfor synes jeg det er en mærkelig melding fra socialministeren," fortæller Johanne Schmidt Nielsen, som mener, at den danske skat er så høj, at vi bør kunne stille krav til serviceniveauet.

"Det er rimeligt, at når man afleverer en meget stor del af ens løn, at der bliver passet ordentligt på vores børn eller gamle på institutionerne," slutter Johanne Schmidt Nielsen.