En glad Macron bebuder mere EU sammen med Tyskland
Det er en god nyhed for Europa, at SPD''s medlemmer har sagt ja til ny tysk koalitionsregering med Angela Merkel. Det betyder mere fart på EU, siger Frankrigs præsident, Emmanuel Macron. Foto: Francois Mori/arkiv/Scanpix
SPD's beslutning om ny regering med Merkels konservative er en god nyhed for Europa, siger fransk præsident.

Frankrig og Tyskland vil i de kommende uger arbejde sammen om nye initiativer, der skal drive det europæiske projekt fremad, oplyser den franske præsident Emmanuel Macrons kontor.

En kilde siger, at Macron har lykønsket den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og det socialdemokratiske parti SPD.

Resultatet af en urafstemning i SPD viste søndag klart flertal for at danne en ny koalitionsregering med Merkels konservative unionspartier.

- Det er en god nyhed for Europa, lyder det i Macrons udtalelse.

- Frankrig og Tyskland vil arbejde ammen om nye initiativer de kommende uger, der skal drive det europæiske projekt fremad, siger han.

Tyskland har ventet i over fem måneder på at få en ny regering.

Macrons ambitiøse plan om større integration i eurozonen har stået stille, mens resten af Europa har ventet på Tyskland.

SPD's afgående formand Martin Schulz fik under forhandlingerne med Merkels CDU og søsterpartiet CSU om en ny stor koalition sat nogle europæiske aftryk i den nye regeringsaftale.

Samtidig har SPD sikret sig posten som finansminister til glæde for Frankrig, der håber, at det betyder en mere ekspansiv tysk økonomisk politik og mindre fokus på økonomiske stramninger i en række europæiske lande.

/ritzau/Reuters