Elever får iPads i skoletasken
Varde Kommune bruger eksempelvis omkring 800.000 kroner i det kommende skoleår på at give samtlige elever og lærere i udvalgte klasser på tre mindre skoler en iPad. Foto: Colourbox
En række kommuner har til dette skoleår investeret i tablets til elever og lærere i udvalgte klasser. Håbet er at øge indlæringen.

Når det i denne uge ringer ind efter sommerferien på skolerne i Syd- og Sønderjylland kan flere elever godt glæde sig til at fylde tasken med andet end bare penalhus og skolebøger.

Samtlige kommuner i P4 Syd og P4 Esbjergs sendeområde har nemlig én eller flere skoler, hvor tablets, der er en berøringsfølsom computer, som eksempelvis iPads er blevet udleveret til både elever og lærere.

Det viser en rundspørge, P4 Syd og P4 Esbjerg har foretaget.

Varde Kommune bruger eksempelvis omkring 800.000 kroner i det kommende skoleår på at give samtlige elever og lærere i udvalgte klasser på tre mindre skoler en iPad.

Ifølge kommunens skoleudvalgsformand, Karl Haahr, håber man på, at det på sigt viser sig at kunne forbedre børnenes indlæring.

Jan Brauer arbejder til dagligt med it-teknologi på Center For Undervisningsmidler i Aabenraa, og han er begejstret over udbredelsen.

- Det, synes jeg, er rigtig godt. Det viser, at vi også i vores landsdel kan være godt med fremme, når det gælder ny teknologi i undervisningen, siger Jan Brauer til P4 Syd.

Han peger på, at der flere fordele ved at implementere iPads i undervisningen.

- Tidligere var der ofte 4-5 elever om samme computer, og så tager det altså lang til at søge information på internettet eksempelvis. Man kan også sige, at i-pad'en betyder, at det ikke er nødvendige at bruge så mange bøger og print, fordi du har al tilgængelig information lige ved hånden, siger Jan Brauer.

Kommunerne i P4 Syd og P4 Esbjergs sendeområde bruger mellem 200.000 og 800.000 kroner det kommende skoleår på forsøg med i-pads på mellem én og en håndfuld skoler. Efter et år skal det evalueres, om iPad skal udbredes yderligere i skolerne.

- Men det afhænger også af økonomien, fastslår Bent Iversen, der formand for Haderslev Kommunes børn- og familieudvalg.