Elektriske tog til Esbjerg opgivet
De nedbrudte IC4-tog har skabt trafikproblemer i hele landet. En løsning kunne være en elektrificering af banenettet mellem Esbjerg og Lunderskov, men det vil Venstre og Dansk Folkeparti ikke være med til. Foto: Ole Lind / POLFOTO
Der kommer ikke til at køre elektriske tog mellem Lunderskov og Esbjerg. Enhedslisten tror på løsning trods forhandlingssammenbrud.

Forhandlingerne om en el-dreven jernbane på strækningen mellem Lunderskov og Esbjerg faldt i går til jorden.

Venstre og Dansk Folkeparti forlod forhandlingerne, fordi de ikke vil finansiere elektrificeringen af banenettet med penge fra et dobbeltspor, som er planlagt ned gennem Sønderjylland.

Venstre-borgmester i Esbjerg, Johnny Søtrup, ærgrer sig over, at hans partifæller har lagt forhandlingerne ned.

"Efter at vi i flere år har presset på for at få lavet denne elektrificering, var det lidt af en kold afvaskning, da tingene faldt på gulvet i går," siger Johnny Søtrup til Nyhedsbureauet Newspaq.

Men planerne kan måske komme på skinner igen, mener Enhedslistens trafikordfører, Henning Hyllested, som er klar til at finde de penge, en etablering af el-banen kræver. De kan hentes fra et par vejprojekter og fra lastbilafgifter, mener Henning Hyllested.

"Vi tror på, at de penge kan findes. Det er kun et spørgsmål om politisk vilje fra Henrik Dam Kristensens side," siger Henning Hyllested til Nyhedsbureauet Newspaq.