"Eldoradio" genopstår
En af DR s største tv-succeser i 1980 erne bliver genoplivet i radioen. Jørgen de Mylius står ligesom i de gode gamle Eldorado-dage i spidsen for en ordentlig samling pastelfarvet musik med hårlak på toppen

Året er 1983. Danskerne går rundt i pastelfarvet bomuld og bruger ord som BMX og Commodore 64. Imens bliver den drønsjove klaphat trykket godt ned over det afblegede hår med crepe-effekt. Den danske befolkning er kort sagt med på noderne - på nær ét punkt: Sendefladen på monopolstationen Danmarks Radio er så godt som klinisk renset for alt, hvad der minder om populærmusik. Statsradiofoniens ledelse havde nemlig en kedelig tendens til at påtage sig rollen som den sure gamle morfar, når DR-medarbejderen Jørgen de Mylius skrev ordet musikprogram på en lap papir og puttede den i forslagskassen.»Da jeg begyndte på Grand Prix-programmerne, var der nogle, der ikke syntes, at jeg skulle forurene æteren med den støj. Der var også mange negative vibrationer, før Eldorado gik i luften, men det var jeg efterhånden blevet så vant til,« siger Jørgen de Mylius og tilføjer, at Eldorado skulle være det samme for de musikhungrende danskere som det, ordet egentlig betyder; et eventyrland.

Duran Duran

Succesen for musikprogrammet er da også et eventyr værdigt. Blandingen af moderne scenografi, hurtige jingler og en masse musikvideoer fra kendte udenlandske og danske bands gik lige i blodet på mange tusinde seere. »Programmets popularitet betød, at store udenlandske navne nærmest stod i kø for at komme med, og at ledelsen i DR tilsidst udstedte en blankocheck til os. Duran Duran var nok det største navn, der optrådte i Eldorado ,« siger de Mylius, der fra 1983-85 var vært for seersuccesen.

Savlende musik

Fra klokken 18.03 til 19.00 tirsdag 2. januar på P4 vil Jørgen de Mylius igen sidde ved roret på et program med navnet Eldorado . Musikken vil ligesom i musikprogrammets guldalder være en blanding af 80 er hits og en god del ældre musik, lover de Mylius.En stor del af Eldorado s succes var baseret på den pastelfarvede scenografi. Hvordan vil du genskabe det i radioen? »Det ved jeg egentlig ikke. Nu må vi se, hvordan det går i løbet af de næste to-tre måneder. Det er jo også svært at lave et åbent show og invitere folk ind i et radiostudie, men programmets stil vil være lidt den samme som dengang.Bliver du aldrig træt af 80 ermusik?»Jeg bliver kun træt af den overeksponerede, elektroniske musik som dengang blev smurt ind i maskiner. Ellers synes jeg, at der var en masse gode sangskrivere dengang, men de fleste var jo også vokset op med The Beatles. Selv har jeg ikke noget imod at sætte noget savlende musik på med eksempelvis Julio Iglesias.