Ekstra Bladet fortryder tøvende afsløring
Forsøgte den tidligere regering at lægge gift ud for Thornings vej til magten. Det spørgsmål skal kommission undersøge. Imens vælger Ekstra Bladet at lægge kortene på bordet. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Der burde nok ikke være gået et år, før Ekstra Bladet afslørede spindoktor. Det erkender Poul Madsen.

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) spindoktor Peter Arnfeldt forsøgte for et år siden at give Ekstra Bladet personlige skatteoplysninger om Helle Thorning-Schmidt (S).

Det er i dag kommet frem.

Chefredaktøren på Ekstra Bladet, Poul Madsen, erkender nu, at avisen burde have afsløret spindoktoren allerede får et år siden..

"Det burde vi måske også have gjort. Men jeg synes, sagen har udviklet sig dramatisk inden for det seneste døgn," siger han til Newspaq.

"Det, som sker i fredags, er, at der kommer to rapporter fra to topskattefolk, Erling Andersen og Peter Loft, som klart fortæller, at der har været et pres internt i systemet for at få en bestemt afgørelse."

"Og det ændrer sagen fundamentalt fra at være en ordinær skattesag, til i virkeligheden at handle om magtmisbrug. Derfor vælger vi at ændre praksis i den her sag," forklarer chefredaktøren.

Det er fra juraeksperter blevet fastslået, at spindoktor Peter Arnfeldt formentlig brød loven, da han ville bryde sin tavshedspligt og lække personlige skatteoplysninger til medierne.

Poul Madsen ønsker ikke at forholde sig til, at konkurrenten B.T. en uge før folketingsvalget i september kunne bringe de selv samme personlige skatteoplysninger på forsiden.

"Hør her, jeg ved ikke, hvem B.T. har som kilde. Og jeg spekulerer ikke over, hvem det er. Jeg kender Ekstra Bladets kilde til forsøget på at få historien plantet hos os. Det er det eneste, jeg forholder mig til."