Ekspert: Peter Loft må være færdig
Peter Loft har angiveligt haft en finger med i spillet om Helle Thorning-Schmidts skattesag. Foto: Astrid Dalum / POLFOTO
Departementschefen Peter Loft har blandet sig i Helle Thornings private skatteforhold, mener professor. Og det er imod loven.

Sagen om den snagende departementschef Peter Loft ruller endnu engang.

Hans ageren i Helle Thorning og hendes mands Stephen Kinnock sag om deres private skatteforhold, er af så belastende karakter, at han bør gå af. Det mener professor i forvaltningsret Claus Haagen Jensen.

"Jeg har svært ved at se, at han kan fortsætte som departementschef, fordi at når loven klart siger, at den slags kan man ikke beskæftige sig med i ministeriet, så duer det altså ikke, at departementschefen går i spidsen for at sætte sig ud over den regel," siger han til Newspaq.

Ifølge TV Avisen har Peter Loft ikke alene deltaget i en række møder. Flere af møderne er endda blevet holdt på hans kontor i skatteministeriet.

Disse møder skal være afholdt før Skattecenter København afgjorde sagen om Helle Thorning og hendes mand Stephen Kinnocks skatteforhold.

Men det er ikke møderne, der er mest belastende. Det er det faktum, at departementschefen har blandet sig i personlige skatteforhold, mener professor i forvaltningsret Claus Haagen Jensen.

"Skatteministeriet har ingen som helst adgang til at blande sig i en konkret liningssag, som Helle Thornings skattehistorie. Og det betyder, at så har departementschefen heller ingen adgang til at blande sig i den, sådan som han har gjort," siger han til Newspaq.

En ligningssag er en sag om de tal, der ligger til grund for en skatteyders konkrete skatteopgørelse.