Ekspert afviser Netflix-klapjagt på danskere
Netflix er alligevel ikke ude efter danskere med en amerikanske Netflix-konto. Foto: Elise Amendola/AP
Ekspert afviser, at der er tale om en Netflix-blokering af de danske brugere.

"Men in Black 2", men ingen "Men in Black 1" eller serier, der mangler de sidste sæsoner. Der kan være mange grunde til at kigge misundeligt over Atlanterhavet, når man har Netflix.

Det langt større udvalg af film og tv-serier på den amerikanske udgave af streamingtjenesten har fået en del danskere til at oprette falske IP-adresser, så Netflix giver dem afgang til det større amerikanske udvalg. Men på det seneste er danskerne løbet ind i blokeringer.

- For et par uger siden fik vi de første meldinger fra brugere, der oplevede, at Netflix blokerede deres adgang. Det har vi aldrig oplevet før, fortæller Ben Van der Pelt, fra VPN-tjenesten Torguard til sitet Torrentfreak.com.

Ifølge dataanalytiker Claus Bülow Christensen fra It-virksomheden GloabalConnect er der dog tale om en and.

- Der har været et rygte om, at Netflix bevidst er begyndt at lukke af for danskerne, fordi de er under pres fra de store filmvirksomheder. En Netflix-ansat har været ude og sige, at det ikke er tilfældet, og at brugerne nærmere bliver blokeret af ustabile internetforbindelser, fortæller han til Newspaq og henviser til et citat fra den produktansvarlige hos Netflix, Neil Hunt, til Recorder.dk.

Han mener ikke, at det er realistisk, at der bliver oprettet virtuelle grænsebomme for at holde brugerne fra det øgede amerikanske udbud.

- Det er langsomt ved at gå op for filmindustrien, at man ikke kan operere med geografiske restriktioner. For brugerne vil altid finde frem til indholdet, og industrien har set i øjnene, at de ikke kan stoppe de små trick, som for eksempel danskerne bruger, siger Claus Bülow Christensen.

Dermed er der håb for, at danskerne i fremtiden ikke skal benytte sig af tekniske krumspring for at kunne tænde for søndagshyggen.

- Det er det gamle og meget komplekse rettighedssystem, der er årsag til de her - til tider - ulogiske regler. Nu er Netflix ved at blive så magtfulde, at man forsøger at gøre noget ved reglerne. Og så vil alle inden for nogle få år have det samme indhold, vurderer Claus Bülow Christensen.

Det har ikke været muligt trods gentagene forsøg at få en kommentar fra Netflix.

Newspaq