Efterladte tager til Utøya

I dag og i morgen besøger 1600 overlevende og efterladte den norske ø Utøtya. Besøget er en vigtig del af en sorgproces, siger psykiater.
Øen Utøya vil for altid stå om et evigt minde om massakren den 22 juli 2011. De efterladte besøger stedet hvor deres kære mistede livet.
Øen Utøya vil for altid stå om et evigt minde om massakren den 22 juli 2011. De efterladte besøger stedet hvor deres kære mistede livet. Foto: Lasse Tur / POLFOTO

Hele weekenden vil øen Utøya igen blive fyldt med mennesker. Denne gang er det de overlevende og efterladte til de 69 nordmænd, som blev dræbt af massemorderen Anders Breivik. Det skriver vg.no

I dag er det de efterladte som får muligheden for at returnere til øen, og de som ønsker det, kan følge i deres kæres sidste fodspor. I alt 50 ud af 69 familier har sagt ja til at besøge øen.

Til det norske medie VG siger psykiateren Trond Heir, at besøget til øen vil være en vigtig del af en sorgproces for de 1.600 mennesker, som skal genopleve mareridtet. Han siger, at besøget vil blive svært men nødvendigt, og at det ikke er alle, som er klar til at vende tilbage.

For de overlevende er det et ønske om at forstå, hvorfor de skulle leve og de andre dø.

"Der er mange, som har en overlevelsesskyld, som er lettere at bearbejde, hvis man får et mere overskueligt blik på hændelsen," siger psykiateren Trond Hein til vg.no

Her til formiddag skal Anders Breivik til endnu et forhør, hvor politiet vil have flere detaljer om de grusomme handlinger, som han begik.

Kilde: vg.no

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.