Efter fyringer: DSB bruger millioner på royal ventesal
Det er ikke så tit dronning Margrethe tager toget. Billedet her er taget i Aarhus og er fra 2007. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix (arkiv)
En renovering af de kongeliges ventesal på Hovedbanegården i København koster det samme som 16 DSB-ansattes løn i et år.

Da DSB for et par uger siden bebudede fyringer af omkring 60 ansatte og nedlæggelse af i alt 100 stillinger var argumentationen blandt andet at virksomheden "løbende skal minimere vores omkostninger".

Så mens cirka 60 ansatte med udgangen af marts vil blive opsagt, er DSB i gang med at renovere de kongeliges ventesal på Hovedbanegården i København for et millionbeløb, skriver Ekstra Bladet.

Renoveringen er omfattende, skriver avisen efter en aktindsigt. Blandt andet skal stole, skabe, lysekroner, ventilation, vægge og lofter have en tur.

Ifølge Ekstra Bladets aktindsigt ventes renoveringen at løbe op i otte millioner kroner. Det svarer til 16 ansattes løn i et år, oplyser Dansk Jernbaneforbund til avisen.

- Det her viser blot, hvad DSB har udviklet sig til, og deres åbenlyse disrespekt over for deres egne medarbejdere, siger Henrik Hostrup. Han er næstformand i Dansk Jernbanefobund.

- Dansk Jenbaneforbund havde ønsket, at DSB havde prioriteret passagererne og medarbejderne i første række, men det er åbenbart vigtigere at stå på god fod med de kongelige, siger han.

Fra politisk side reagerer Enhedslistens trafikordfører, Henning Hyllested. Han mener, at kongehuset selv bør afholde udgiften med renoveringen, men ifølge DSB’s kommunikationschef, Niels-Otto Fisker, svarer omfanget af renoveringen "til DSB’s lovgivningsmæssige forpligtelser".

De 100 stillinger nedlægges i administrationen i Høje Taastrup og er et led i en strategi om, at DSB skal kunne klare sig selv uden statsstøtte.

DSB fjernede også 100 stillinger først på året 2018.

Ifølge Ekstra Bladet er ventesalen blevet brugt 29 gange de seneste fem år.