Kongehuset på jagt efter ansat: Er det dig?
Dronning Margrethe og kongehuset søger arbejdskraft til kommunikationsafdelingen. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv))
Kongehuset søger studerende til fuldtidsjob. Ansøgere skal kunne have mange bolde i luften og forvente skiftende arbejdstider. Stillingen er ulønnet, men der er gode chancer for at hilse på dronningen.

Opdateret (18. marts 2019, kl. 17:12): Oplysning om erkendtlighed er tilføjet.

Kongehuset har slået en stilling op som praktikant. Man kan dog ikke komme i praktik som hverken konge eller dronning, men i kongehusets kommunikationsafdeling, skriver Kendte.dk.

Man skal heller ikke forvente en kongelig aflønning. Stillingen er nemlig ulønnet. Praktikanten vil dog modtage en erkendtlighed på 3.000 kroner om måneden.

Alligevel stilles der hårde krav til ansøgerne. De skal nemlig være i gang med en relevant uddannelse på kandidatniveau.

Derudover skal ansøgerne have gode gode dansk- og engelskkundskaber, være omstillingsparate, have gode samarbejdsevner, kunne håndtere mange bolde i luften og formulere sig præcist.

Blandt opgaverne er besvarelser af pressehenvendelser, redaktionelt arbejde på kongehusets digitale platforme, udarbejdelse af nyheder, fotogallerier og pressemeddelelser.

Ansøgere kan også se frem til at komme tæt på de kongelige, i og med man skal kunne "assistere med pressehåndtering ved de kongeliges officielle aktiviteter samt større begivenheder".

Som udgangspunkt er der tale om en arbejdsuge på cirka 37 timer, og skiftende arbejdstider kan forekomme, står der i opslaget.

Arbejdspladsen er i Det Gule Palæ i Amaliegade, ganske få meter fra Amalienborg Slotsplads.

Opslag trukket tilbage

Det sker at fremtrædende personer søger efter gratis arbejdskraft. For nylig trak S-profilen Nicolai Wammen et stillingsopslag tilbage efter at have fået kritik.

Nicolai Wammen tilbød et ulønnet job som kampagne-, video- og medieproducer. Det faldt freelancefotograf Per Janus Böhme for brystet.

Han sagde i den forbindelse til Fagbladet Journalisten:

- Det er brød taget direkte ud af munden på os, der lever af at tage billeder og lave videoer.

via Listen To News