Du går glip af billigt brød

Men kun på råvarerne. Vi skal ikke regne med billigere rugbrød i supermarkedet, vurderer Landbrug og Fødevarer.
Forbrugerne kan håbe på lavere rugbrødspriser.
Forbrugerne kan håbe på lavere rugbrødspriser. Foto: Colorbox

Der er udsigt til en rekordgod kornhøst på det globale marked, men der er ingen garanti for, at vi så også får billigere brød i butikkerne.

Råvarepriserne er allerede nu faldet med 20-30 procent, og det ventes, at de vil falde endnu mere.

Vi skal dog ikke regne med et tilsvarende stort fald på fødevarepriserne ude i butikkerne, siger chefkonsulent i Landbrug og Fødevarer Klaus Jørgensen:

"Priserne i butikkerne vil ikke falde i samme tempo som råvaremarkedet. Det skyldes, at prisen på et rugbrød er sammensat af mange forskellige andre ting end lige kornet til at bage rugbrødet," siger Klaus Jørgensen til Newspaq.

"Vi har set lønstigninger i Danmark de seneste år til trods for lavkonjunktur. Vi har også set stigende omkostninger til energi til at bage rugbrødet osv. Så der er mange andre omkostninger i samfundet, der fortsat stiger, til trods for at råvarepriserne til fødevarer de seneste dage har været faldende," siger Klaus Jørgensen.

Hos Coop Danmark siger kategorigruppechef Stina Glavind, at de følger råvarepriserne tæt.

"Vi udfordrer hele tiden vores leverandører på prisen, og hvis priserne falder, vil det komme forbrugerne til gode," fortæller Stina Glavind til Jyllands-Posten.

Uanset hvor stort eller lille et prisfald, vi kan se frem til i butikkerne, så vil der gå en rum tid, før forbrugerne kan mærke en forskel.

"Vi vil formentlig ikke se faldende fødevarepriser lige nu og her. Men når først det slår igennem hos forarbejderne af fødevarer og ude i detailhandlen, så kan det godt være, at fødevarerne vil blive trykket lidt i pris," forklarer Klaus Jørgensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.