Din mad bliver billigere til næste år
Der er prisfald i vente, når du fylder indkøbsvognen med hverdagsfødevarer som eksempelvis brød, ost og smør. Foto: Colourbox
Lavere priser på korn og mælk vil få prisen til at falde på en lang række almindelige dagligvarer til at falde i 2012.

Danskerne kan efter årsskiftet se frem til at fylde indkøbskurven med billigere fødevarer.

Den gode nyhed kan sultne forbrugere takke globalt faldende priser på råvarer for. Det skriver Søndagsavisen.

"Vi har set et prisfald på korn de seneste par måneder, og det vil give et prisfald på kornafhængige fødevarer, såsom korn, gryn og mel," siger Henning Otte Hansen, seniorrådgiver ved Fødevareøkonomisk Institut, til Newspaq.

Kornpriserne er ifølge Søndagsavisen faldet med 20 procent over seneste fire måneder. Og netop prisen på den råvare er en god indikator for, hvordan prisen på mad generelt kommer til at se ud, da korn er en hovedingrediens i produktionen af mange dagligvarer.

Men også fødevarer, der har været ramt af prisstigninger i forbindelse med fedtafgiften tidligere på året, vil falde i pris, forudser seniorrådgiveren.

"Vi oplever også, at prisen på mælk generelt er faldende i hele verden, og det vil også give et mindre prisfald på smør, ost og frisk mælk," vurderer Henning Otte Hansen, som mener, at vi allerede har oplevet de prisstiger, der fulgte med afgiften på fedt.

"Effekten af billigere råvarer er derimod langsommere, men vi kan forvente, at prisfaldet fordeler sig gradvist over det næste års tid," forklarer han.

Kilde: Søndagsavisen