Du er for gammel! Flere klager over aldersdiskrimination

Ligebehandlingsnævnet behandlede i fjor flere klager om diskrimination på grund af alder og handicap end om køn.
Flere klager over, at de har oplevet aldersdiskrimination.
Flere klager over, at de har oplevet aldersdiskrimination. Foto: Iris/arkiv

Arbejdsgivere skal i dag passe voldsomt på med at bruge alder som en begrundelse. Det gælder både når de slår stillinger op, når de afviser ansøgere, og når de afskediger medarbejdere, eller når de udvælger ansatte til uddannelse, skriver Fagbladet 3F.

Ligebehandlingsnævnet behandlede i fjor flere klager om diskrimination på grund af alder og handicap end om køn. Med 120 sager er alder og handicap nu det område, hvor flest mennesker føler, at de er blevet tilsidesat på et usagligt og ulovligt grundlag.

Hvis arbejdsgiveren direkte eller indirekte signalerer, at en person er "for gammel" eller "for ung", så vil det i mange tilfælde være ulovligt. Det siger chefkonsulent i Ligebehandlingsnævnet Susanne Fischer.

- Jeg tror, at mange fagforeninger og arbejdstagere er blevet mere opmærksomme på reglerne om forskelsbehandling. Vi skal jo også være erhvervsaktive, til vi bliver ældre, og det må arbejdsmarkedet indrette sig på. Der er kommet en del domme om alder og handicap de senere år. Det er nok derfor, at der nu kommer flere klagesager, siger Susanne Fischer.

Fra den 1. januar i år blev endnu en aldersgrænse forbudt. Det er ikke længere tilladt at indgå aftaler om, at ansatte skal stoppe med at arbejde, når de fylder 70 år.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.